Dutch English

MENU

Dutch NL English EN

Kindertandarts in Amsterdam Osdorp

Maak een afspraak en kom samen met uw kind langs bij onze kindvriendelijke tandarts in Amsterdam Osdorp.

Van harte welkom bij Tandartspraktijk René

Extra aandacht voor kinderen door kindertandarts

Het is cruciaal voor het behoud van een gezond gebit dat deze al van jongs af aan goed wordt verzorgd. Wij zien het daarom als onze uitdaging om kinderen zo vroeg mogelijk te leren dat naar de tandarts gaan ook leuk kan zijn.

Dat doen wij door kinderen op een speelse manier te laten wennen aan een controle in een behandelstoel.

Advies van de kindertandarts

Daarom is het verstandig om kinderen vanaf hun eerste melktandje mee te nemen naar onze tandarts die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van kinderen. Zo kunnen ze alvast wennen aan de tandarts en de omgeving. Door vroeg te starten, kunnen veel problemen, zoals gaatjes, voorkomen worden.

Het beste moment om te starten met de periodieke controle is rond de leeftijd van 3 jaar, omdat dan meestal alle tandjes zijn uitgekomen. Als kind naar de tandarts gaan moet voelen als een kort feestje!

Goed om te weten: tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar zijn gratis en worden vanuit de basisverzekering vergoed.

Ook bij angst is er een speciale tandarts

Natuurlijk kan het voorkomen dat uw kind angst heeft om naar de tandarts te gaan. Dit kan uiteenlopen van moeite met de behandeling tot extreme angst om überhaupt naar de tandarts te gaan. Wat de angst ook is, wij hebben een angsttandarts die uw kind van de paniek of extreme angst af kan helpen. Door onze jarenlange ervaring met angstbehandelingen weten wij dat er altijd een oplossing is.

Kosten kindertandarts in Amsterdam Osdorp

Wist u dat kinderen tot 18 jaar gratis naar de kindertandarts in Amsterdam Osdorp kunnen gaan? Alle kosten worden vanuit de basisverzekering vergoed. Neem uw kind op vroege leeftijd al mee naar de tandarts, zodat hij alvast kan wennen aan de tandarts en leert begrijpen dat een bezoek aan de tandarts helemaal niet erg hoeft te zijn.

Uw kind kan geheel kosteloos terecht bij de kindertandarts in Amsterdam Osdorp voor een gebitscontrole. Wij bieden uw kind de tandheelkundige zorg die hij nodig heeft en voorkomen zodoende problemen aan het gebit van uw kind. Klik hier om uw kind(eren) direct online in te schrijven.

Uw kind is in goede handen bij onze kindertandarts. Wij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen en weten precies wat wij moeten doen om uw kind gerust te stellen. Kom gerust langs in onze praktijk.

Waarom kiezen voor Tandartspraktijk René?

Zeer ervaren kindertandarts

Door onze uitgebreide ervaring weten wij hoe wij het beste kunnen omgaan met kinderen, ook als zij angst voor de tandarts hebben. Wij stellen uw kind op zijn gemak tijdens de behandeling en zorgen ervoor dat hij nooit meer zal opkijken tegen een tandartsbezoek.

Uitstekende beoordelingen

Tandartspraktijk René heeft een reeks uitstekende beoordelingen van patiënten die u zijn voorgegaan. Wij hebben al veel kinderen mogen helpen bij het verbeteren en onderhouden van hun gebitskwaliteit. Maak gerust een afspraak voor meer informatie.

Wij nemen uitgebreid de tijd

Onze ervaren kindertandarts neemt uitgebreid de tijd voor de behandeling. Als uw kind toe is aan een korte onderbreking, dan is dat geen enkel probleem. Ons doel is om uw kind op zijn gemak te stellen en de tandheelkundige zorg te bieden die hij verdient.

Wij leggen alles van tevoren uit

Onze kindvriendelijke tandarts legt altijd alles van tevoren uit, zodat uw kind precies weet waar hij aan toe is en niet voor verrassingen zal komen te staan. Dit is met name van belang als uw kind angst voor de tandarts heeft. Ook dan is uw kind in goede handen.

Ruimte voor vragen

Uiteraard is er voor, tijdens en na de behandeling voldoende ruimte voor eventuele vragen. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zodat alles helemaal duidelijk is en uw kind zich comfortabel zal voelen in onze tandartsstoel.

Gespecialiseerd in angstige kinderen

Heeft uw kind angst voor de tandarts? Geen probleem. Uw kind is niet de enige. Veel kinderen in Nederland vinden het spannend om naar de tandarts te gaan. Onze kindertandarts in Amsterdam Osdorp is ervaren en weet hoe hij met angstige kinderen moet omgaan.

Spoed kindertandarts Amsterdam Osdorp

Spoed kindertandarts Amsterdam Osdorp nodig? Kom langs bij Tandartspraktijk René. Neem in het geval van spoed direct telefonisch contact met ons op, zodat wij de (pijn)klachten van uw kind zo snel mogelijk kunnen verhelpen en uw kind binnen de kortste keren weer kan deelnemen aan zijn dagelijkse activiteiten. Tijdens de openingstijden van onze praktijk kunt u bellen naar: 020 610 2883. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord en zal een afspraak voor u inplannen.

Wij hebben de deuren van onze praktijk van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 voor u geopend. Op donderdag kan uw kind zelfs in de avond tot 21:00 terecht bij de kindertandarts in Amsterdam Osdorp. Wij doen ons best om uw kind zo snel mogelijk te helpen. Wij raden u aan om in het geval van spoed niet te twijfelen en direct contact met ons op te nemen, zodat wij uw kind zo snel mogelijk kunnen behandelen.

Vaak krijgen wij de vraag wanneer er sprake is van spoed en in welke gevallen er contact moet worden opgenomen met de spoed kindertandarts in Amsterdam Osdorp. Het beste antwoorden dat wij u kunnen geven, is dat er sprake is van spoed op het moment dat het redelijkerwijs niet mogelijk is om te wachten tot de eerstvolgende tandartsafspraak. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer één of meerdere tanden of kiezen verloren zijn geraakt of wanneer uw kind last heeft van bloedend tandvlees.

Neem bij twijfel altijd contact met ons op. De kindertandarts in Amsterdam Osdorp staat voor u klaar om u te helpen en doet er alles aan om de kwaliteit van het gebit van uw kind te verbeteren en behouden, zodat hij hier een leven lang van kan genieten.

Angsttandarts voor kinderen in Amsterdam Osdorp

Wij krijgen vaak de vraag: “Is er een angsttandarts voor kinderen in Amsterdam Osdorp?” Onze kindertandarts is zeer ervaren in het behandelen van kinderen, waaronder kinderen die angst voor de tandarts hebben. Dit kan uiteenlopen van kinderen die opkijken tegen een behandeling tot kinderen die helemaal niet meer naar de tandarts durven te gaan. Dit kan het gevolg zijn van een eerdere vervelende ervaring, of van verhalen van anderen die een zekere invloed hebben op de perceptie van het kind.

Wat de oorzaak ook mag zijn, onze kindertandarts heeft de ervaring in huis om uw kind op zijn gemak te stellen en ervoor te zorgen dat ieder tandartsbezoek voortaan als een klein feestje zal worden ervaren. Maak een afspraak en kom samen met uw kind langs bij onze kindertandarts in Amsterdam Osdorp.

Hoe wij hiervoor zorgen vraagt u? Wij leggen het u graag uit. Om te beginnen nemen wij uitgebreid de tijd voor de behandeling. Wij geven uw kind de tijd om te wennen, zodat hij zich op zijn gemak zal voelen in onze praktijk. Onze kindvriendelijke tandarts maakt graag een praatje met uw kind en legt precies uit wat hij gaat doen, zodat uw kind precies weet waar hij aan toe is en niet voor verrassingen komt te staan. Door het vertrouwen van uw kind te winnen, zal de angst voor de tandarts afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Dit zien wij dan ook als één van onze belangrijkste taken en dit nemen wij heel serieus.

Kindertandarts in Amsterdam Osdorp nodig? Maak een afspraak en kom samen met uw kind langs bij Tandartspraktijk René. Uw kind is in goede handen bij onze kindertandarts.

Angstige kinderen geholpen
0
Jaar ervaring
0

Veelgestelde vragen aan de kindertandarts in Amsterdam Osdorp

Een kindertandarts is een tandarts die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen. Ze helpen kinderen met het onderhouden van hun mondgezondheid en behandelen problemen zoals gaatjes en tandbederf. Daarnaast zijn kindertandartsen getraind in het werken met kinderen, wat betekent dat ze weten hoe ze kinderen op hun gemak kunnen stellen en eventuele angsten kunnen verminderen. Ze kunnen uw kind ook adviseren over wat zij zelf thuis kunnen doen om er een goede mondhygiëne op na te houden en zorgen ervoor dat kinderen op jonge leeftijd goede gewoonten ontwikkelen die hen helpen een leven lang gezonde tanden te behouden.

Wij bevelen u aan om uw kind voor het eerst mee te nemen naar de tandarts op het moment dat het eerste tandje is doorgekomen. De meeste kinderen brengen voor het eerst een bezoek aan de tandarts na hun eerste verjaardag. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat eventuele problemen of risico’s vroeg worden opgemerkt en aangepakt. Regelmatige tandartsbezoeken vanaf jonge leeftijd helpen kinderen ook om vertrouwd te raken met de tandarts en hun angst voor de tandarts te verminderen. Na het eerste bezoek wordt meestal aanbevolen om regelmatig terug te keren, minstens één keer per jaar, of vaker als de tandarts dat nodig acht.

Het aantal keer dat een kind naar de tandarts moet, varieert afhankelijk van de individuele behoeften en de aanbevelingen van de tandarts. Over het algemeen wordt aanbevolen dat kinderen minstens één keer per jaar een bezoek brengen aan de tandarts voor een controle en-/of reiniging. Als er echter specifieke tandheelkundige problemen zijn, kan de tandarts aanbevelen om vaker te komen. Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan om vroegtijdige opsporing van problemen mogelijk te maken en om een goede mondgezondheid te behouden.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar de tandarts. Alle kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is uw kind ouder dan 18 jaar? Dan worden er mogelijk kosten in rekening gebracht. De hoogte van de kosten is onder andere afhankelijk van de duur en complexiteit van de behandeling, maar ook van de verzekering die uw kind heeft afgesloten met zijn zorgverzekeraar. Sommige kosten worden mogelijk vergoed vanuit de basisverzekering, andere kosten niet. Hiervoor dient uw kind aanvullend verzekerd te zijn. Voor meer informatie adviseren wij u om contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Er zijn verschillende manieren om uw kind voor te bereiden op een tandartsbezoek. Praat met uw kind over wat er zal gebeuren en waarom tandartsbezoeken belangrijk zijn voor de gezondheid. Probeer positief te blijven en vermijd negatieve taal of angstige verhalen. Probeer ook het tijdstip van de afspraak te plannen op een moment dat uw kind goed uitgerust en ontspannen is. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld het favoriete speelgoed van uw kind of één van zijn boeken meenemen. Dit kan afleiding bieden tijdens de behandeling, waardoor de eventuele angst voor de tandarts zal afnemen.

Inschrijven

Bent u overtuigd en wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt? U bent van harte welkom bij Tandartspraktijk René in Amsterdam Osdorp. Uiteraard zijn ook uw gezinsleden welkom in onze praktijk.

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen.

Kindertandheelkunde Amsterdam Osdorp
Logo Tandartspraktijk René
Dutch NL English EN