Dutch English

MENU

Dutch NL English EN

Angst Tandarts in Amsterdam Osdorp

Tandartspraktijk René is een zeer ervaren angst tandarts in Amsterdam Osdorp. Maak een afspraak en kom langs.

Van harte welkom bij Tandartspraktijk René

Heeft u angst voor de tandarts? Weet dan dat u niet alleen bent. In Nederland is een kwart van de bevolking bang voor de tandarts. Zo’n 800.000 mensen zijn zelfs zo bang dat zij helemaal niet meer naar de tandarts durven te gaan. Dit fenomeen wordt ook wel tandartsfobie genoemd en kan op den duur zeer ernstige gevolgen hebben. Als u niet naar de tandarts gaat om uw gebit te laten controleren, kunnen eventuele gebitsproblemen niet op tijd worden geconstateerd en behandeld. Hierdoor loopt u het risico dat de problemen zich verergeren of verspreiden, met alle negatieve gevolgen van dien.

Bij Tandartspraktijk René, een ervaren en betrouwbare angst tandarts in Amsterdam Osdorp, begrijpen wij dat een bezoek aan de tandarts voor sommige mensen spannend kan zijn. Toch is het belangrijk om uw gebit periodiek te laten controleren, zodat wij problemen aan uw gebit kunnen voorkomen én behandelen. Onze angst tandartsen in Amsterdam Osdorp staan voor u klaar om u te helpen.

Wij zien het als onze belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt in onze tandartsstoel. Zo leggen wij u voorafgaand aan uw behandeling precies uit wat wij gaan doen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan, en nemen wij uitgebreid de tijd voor uw behandeling. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen voor, tijdens en na uw behandeling, zodat alles duidelijk is voor u. Wij doen er alles aan om uw zorgen te ontnemen en uw tandartsbezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Maak direct een afspraak met onze angst tandarts in Amsterdam Osdorp en laat u behandelen door een ervaren specialist.

Tandarts voor bange mensen in Amsterdam Osdorp

Bent u bang voor de tandarts? Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met tandarts angst en weten uit ervaring hoe wij ervoor kunnen zorgen dat u zich op uw gemak zult voelen bij ons in de praktijk. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan onze angst tandarts in Amsterdam Osdorp, zult u nooit meer opkijken tegen een tandartsbezoek.

Vanaf het moment dat u onze praktijk binnenloopt, doen wij er alles aan om een ontspannen en comfortabele sfeer te creëren. Bij ons staan uw wensen altijd centraal. Heeft u tandarts angst en zou u graag extra begeleiding willen krijgen tijdens uw bezoek aan onze praktijk? Laat het ons gerust weten en wij zorgen ervoor dat u de aandacht krijgt die u verdient.

Wij maken graag een praatje met u en leggen u stap voor stap uit wat wij gaan doen. Niets gaat bij ons zonder overleg. Heeft u een vraag? Stel deze dan gerust. Wij leggen u graag uit wat er gaat gebeuren en creëren het gevoel dat u in controle bent over uw behandeling.

Tandartspraktijk René is dé tandarts voor bange mensen in Amsterdam Osdorp. Schrijf u direct in via onze website en kom langs voor een behandeling. Samen overwinnen wij uw tandarts angst.

Wat te doen bij (extreme) tandarts angst?

Praat met uw tandarts

Deel uw zorgen met uw tandarts en leg uit waar u bang voor bent, zodat hij hiervan op de hoogte is en hier rekening mee kan houden. Onze angst tandarts is gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten en zal er alles aan doen om u gerust te stellen en u te helpen begrijpen wat er gaat gebeuren tijdens uw behandeling.

Ga voorbereid naar de tandarts

Bereid uzelf goed voor door van tevoren te bepalen wat u wel wilt, maar vooral ook wat u absoluut niet wilt. Maak dit tevens kenbaar bij uw tandarts, zodat hij een behandelplan op maat voor u kan opstellen, waarbij nadrukkelijk rekening kan worden gehouden met uw voorkeuren.

Zoek afleiding

Probeer de focus te verleggen en niet te veel bezig te zijn met de behandeling en de angst voor wat er komen gaat. Luister bijvoorbeeld naar uw favoriete muziek tijdens uw behandeling of probeer te ontspannen door te mediteren of ademhalingsoefeningen te doen. Dit kan u helpen bij het overwinnen van uw angst voor de tandarts.

Probeer ontspanningstechnieken

Ontspanningstechnieken zoals progressieve spierontspanning, yoga of aromatherapie kunnen u helpen om te ontspannen en uw angst te verminderen.

Maak gebruik van verdoving

Een verdoving zorgt ervoor dat u vrijwel niets zult merken van uw behandeling en u geen pijn zult ervaren. Dit is voor veel mensen een goede manier gebleken om over hun tandarts angst heen te komen.

Breng iemand mee

Als u zich meer op uw gemak voelt bij iemand die u kent, overweeg dan om een vriend of familielid mee te nemen naar uw tandarts afspraak. U kunt zich dan meer op uw gemak voelen tijdens uw behandeling.

Wat doet de angst tandarts in Amsterdam Osdorp?

Wat maakt de angst tandarts in Amsterdam Osdorp anders dan een ‘gewone’ tandarts? Wij leggen het u graag uit. De angst tandarts is een speciale tandarts voor angstige patiënten, die uit ervaring weet hoe hij het beste met hen kan omgaan en hoe hij hen gerust kan stellen. Dit doet hij onder andere door duidelijk met u te communiceren. Bij ons zal u nooit het gevoel hebben dat u niet weet waar u aan toe bent. Alles wordt van tevoren duidelijk met u besproken en al uw vragen worden zo uitgebreid mogelijk beantwoord. Bij ons staat u altijd centraal en worden uw wensen serieus genomen.

Bent u bang voor pijn? Bij de tandarts voor angstige mensen in Amsterdam Osdorp is het mogelijk om onder verdoving behandeld te worden. Het is zelfs mogelijk om u te verdoven voor de verdoving door een voorverdoving aan te brengen door middel van een zalf. Zo weet u zeker dat u geen pijn zult ervaren tijdens uw behandeling. Bij ons bent u in goede handen. Maak direct een afspraak met onze angst tandarts in Amsterdam Osdorp en kom langs.

Angst voor tandarts tips

Veel mensen in Nederland hebben last van tandartsfobie, waardoor zij hun tandartsbezoek uitstellen of zelfs vermijden. Het is ontzettend belangrijk om uw gebit periodiek te laten controleren, zodat gebitsproblemen kunnen worden voorkomen én behandeld. Wilt u van uw tandarts angst afkomen? Onze angst tandarts in Amsterdam Osdorp kan u hierbij helpen. Hierboven hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet voor het geval u angst voor de tandarts heeft en wilt weten wat u hier zelf aan kunt doen.

Angstpatiënten geholpen
0
Jaar ervaring
0

Veelgestelde vragen aan de angst tandarts in Amsterdam Osdorp

Het is begrijpelijk dat u bang bent voor de tandarts, maar we willen u graag geruststellen dat uw zorgen serieus worden genomen. Als tandarts begrijpen we dat veel mensen angst hebben voor een tandartsbezoek en we zijn getraind om u op uw gemak te stellen en ervoor te zorgen dat u zich comfortabel voelt tijdens uw afspraak. We raden u aan om met ons te praten over uw angsten, zodat we samen een oplossing kunnen vinden die voor u werkt. We kunnen bijvoorbeeld ontspanningstechnieken aanbieden, zoals diepe ademhaling, en we kunnen uw behandeling in kleinere stappen opdelen om uw angst te verminderen. Onze prioriteit is uw gezondheid en we zijn hier om u te ondersteunen bij het behalen van uw tandheelkundige doelen. We willen u aanmoedigen om voor uzelf en uw mondgezondheid te zorgen en ons te vertrouwen als uw tandheelkundige zorgverlener.

Als u last heeft van tandartsangst, zijn hier zes tips die kunnen helpen:

  • Praat met uw tandarts over uw angsten en zorgen. Een goede communicatie kan u helpen zich meer op uw gemak te voelen.
  • Zoek afleiding tijdens uw afspraak, zoals naar muziek luisteren of een audioboek beluisteren.
  • Overweeg het gebruik van verdoving voor meer comfort tijdens uw behandeling.
  • Ga goed voorbereid naar uw tandartsafspraak door vragen te stellen en uzelf te informeren over de behandeling.
  • Probeer ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling of progressieve spierontspanning om u te helpen ontspannen tijdens uw afspraak.
  • Breng iemand mee naar uw afspraak voor extra steun en comfort.


Onthoud dat het normaal is om angst te hebben voor de tandarts en dat tandartsen getraind zijn om u te helpen zich op uw gemak te voelen. Wees niet bang om uw zorgen te uiten en vraag om de steun die u nodig heeft. Samen kunnen we werken aan een oplossing die voor u werkt.

Mensen kunnen zich om verschillende redenen zenuwachtig voelen voor een tandartsbezoek. Dit kan komen door eerdere negatieve ervaringen bij de tandarts, angst voor pijn, angst voor het onbekende, of simpelweg omdat ze gevoelig zijn voor medische ingrepen. Als tandarts begrijpen we deze angsten en willen we u helpen zich op uw gemak te voelen tijdens uw afspraak. We moedigen u aan om openlijk over uw zorgen te praten, zodat we u beter kunnen helpen. Samen kunnen we werken aan een oplossing die voor u werkt en die ervoor zorgt dat uw bezoek aan de tandarts zo comfortabel mogelijk verloopt.

Ja, het is zeker mogelijk om een verdoving te krijgen bij de tandarts. Als tandarts willen we ervoor zorgen dat u zich op uw gemak voelt tijdens uw behandeling en ongemak en pijn zoveel mogelijk vermijden. Een verdoving wordt gegeven om het behandelde gebied gevoelloos te maken, zodat de behandeling pijnloos kan worden uitgevoerd. We begrijpen dat het voor sommige mensen eng kan zijn om een verdoving te krijgen, maar we zijn hier om u te helpen en eventuele vragen of zorgen te bespreken. Aarzel niet om ons te informeren over uw angsten, zodat we een manier kunnen vinden om u zo comfortabel mogelijk te maken tijdens uw tandheelkundige behandeling.

Voor meer informatie over de tarieven voor verdoving kunt u een kijkje nemen op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa stelt ieder jaar de tarieven voor de tandheelkundige behandelingen landelijk vast, wat betekent dat alle tandartsen in Nederland dezelfde tarieven hanteren. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u hier graag meer over.

Inschrijven

Bent u overtuigd en wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt? U bent van harte welkom bij Tandartspraktijk René in Amsterdam Osdorp. Uiteraard zijn ook uw gezinsleden welkom in onze praktijk.

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen.

Angstige tandarts patiënten
Logo Tandartspraktijk René
Dutch NL English EN