Dutch English

MENU

Dutch NL English EN

Biologische Tandarts Amsterdam

Tandartspraktijk René is een biologisch georiënteerde praktijk

Bij Tandartspraktijk René houden wij ons bezig met de gangbare tandheelkunde, zoals vullingen, kronen, etc. Wat ons onderscheidt van de reguliere tandarts is dat wij veiligere materialen gebruiken en veiligere behandelingen uitvoeren, waar het hele lichaam profijt van heeft. Zo zijn er een aantal tandheelkundige behandelingen die als normaal beschouwd worden, maar die erg schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan amalgaamvullingen, die veel kwik bevatten. Helaas zijn ook de meestgebruikte verdovingsvloeistoffen gevaarlijk voor de gezondheid, evenals fluoride. Hier maken wij dan ook geen gebruik van. Daarin onderscheidt de biologische tandarts zich.

Biologische Tandheelkunde Amsterdam Osdorp

Biologisch georiënteerde praktijk

Wij zijn een biologisch georiënteerde praktijk, waar wij rekening houden met uw gehele welzijn.

Zaterdag & donderdagavond geopend

Ja. Zaterdag en donderdagavond kunt u ook bij ons terecht. Maak gerust een afspraak.

Ervaren team

Ons team heeft ruime ervaring en is goed op elkaar ingespeeld, wij spreken meerdere talen en iedereen is welkom in onze praktijk.

Illustratie tandartspraktijk Rene

Wat betekent biologische tandarts?

De biologische tandarts voert naast de standaard tandheelkundige behandelingen ook aanvullende behandelingen uit. Dit wordt gedaan door te werken met aanvullende technieken, die verkregen zijn door extra nascholingen te volgen op het gebied van biologische tandheelkunde. Deze technieken zijn bedoeld om snellere genezing, minder napijn en minder complicaties te realiseren.

De biologische tandarts gebruikt materialen en technieken die veiliger en vriendelijker voor het lichaam zijn. Er wordt dus echt gekeken naar de effecten op de gezondheid van het hele lichaam. De biologische tandarts werkt dus met een natuurlijke benadering, waarbij veel minder chemicaliën worden gebruikt. Zo worden er technieken of middelen gebruikt die veiliger en gezonder zijn voor onze patiënten.

Tandartspraktijk René: Biologische Tandarts in Amsterdam

Als u op zoek bent naar een biologische tandarts in Amsterdam die zorg biedt met een holistische benadering en een focus op natuurlijke materialen en processen, dan bent u bij Tandartspraktijk René aan het juiste adres. Onze praktijk is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige tandheelkundige zorg met aandacht voor het milieu en de gezondheid van onze patiënten.

Biologische Tandarts Amsterdam

Holistische benadering van tandheelkundige zorg

Bij Tandartspraktijk René geloven we in de kracht van een holistische benadering van tandheelkundige zorg. Dit betekent dat we niet alleen focussen op de mondgezondheid, maar ook rekening houden met de algehele gezondheid en het welzijn van onze patiënten. Onze biologische tandartsen begrijpen het verband tussen mondgezondheid en het lichaam als geheel en streven ernaar om behandelingen aan te bieden die het natuurlijke genezingsproces ondersteunen.

Natuurlijke materialen en processen

We maken gebruik van natuurlijke materialen en processen om de impact op het milieu en de gezondheid van onze patiënten te minimaliseren. We vermijden het gebruik van schadelijke chemicaliën en materialen zoals amalgaamvullingen en kiezen in plaats daarvan voor biocompatibele alternatieven. Onze materialen worden zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor het lichaam en het milieu.

Vragen aan de biologische tandarts in Amsterdam

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen aan de biologische tandarts in Amsterdam. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bent u overtuigd van onze werkwijze, die een bewezen positief effect heeft op uw gezondheid? Dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek op locatie. Vul het inschrijfformulier op onze website in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken. U bent van harte welkom in onze biologisch georiënteerde praktijk in Amsterdam Osdorp, waar zowel uw mondgezondheid als uw algehele lichamelijke gezondheid centraal staan.

Een biologische tandarts houdt rekening met de effecten die bepaalde materialen en technieken hebben op de gezondheid van patiënten. Er wordt bewust gebruik gemaakt van materialen en technieken die veiliger en vriendelijker voor het lichaam zijn, met als gevolg een snellere genezing, minder napijn en minder complicaties.

Een biologische tandarts onderscheidt zich van een gewone tandarts door, voor zover de behandeling dat mogelijk maakt, gebruik te maken van alternatieve producten en behandelmethoden, die de gezondheid van patiënten ten goede komen. Helaas maken veel gewone tandartsen nog steeds gebruik van materialen en technieken die een aangetoond negatief effect hebben op de gezondheid van patiënten. Denk hierbij aan fluoride. Het is wetenschappelijk bewezen dat fluoride een giftige substantie is die zich in het lichaam opstapelt. Hier maakt een biologische tandarts dan ook geen gebruik van.

Een biologische tandarts gebruikt minder chemicaliën en medicijnen dan een gewone tandarts. Hiermee draagt een biologische tandarts bij aan het voorkomen van vervuiling van onze waterleiding en het milieu. Zo wordt amalgaam dat is verwijderd door de tandarts, veilig uitgefilterd en zorgvuldig verzameld in containers die door overheidsinstanties zijn goedgekeurd. Dit wordt vervolgens door een gerenommeerd milieubedrijf op een veilige manier verwerkt.

Tandarts René heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van amalgaam en is tot de conclusie gekomen dat het niet veilig is. Amalgaam bestaat namelijk voor ongeveer 50% uit kwik. Kwik is een metaal dat op kamertemperatuur al verdampt. Dit betekent dat amalgaamvullingen constant een hele kleine hoeveelheid kwikdamp afgeven. Wanneer iemand bijvoorbeeld een hete drank drinkt, komt er een nog grotere hoeveelheid kwikdamp vrij. Kwikdamp is enorm giftig en heeft een bewezen negatieve impact op het zenuwstelsel en andere organen. Bij Tandartspraktijk René wordt er dan ook geen gebruik gemaakt van amalgaamvullingen. Wij zijn zelfs gespecialiseerd in het veilig verwijderen en vervangen hiervan.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat fluoride een giftige substantie is die zich in het lichaam opstapelt. Om deze reden wordt hier bij Tandartspraktijk René geen gebruik van gemaakt. Wij zijn van mening dat de voordelen niet opwegen tegen de risico’s die het gebruik hiervan met zich meebrengt.

Reviews over de biologische tandarts in Amsterdam

Wilt u weten hoe anderen hun bezoek aan onze biologische tandarts in Amsterdam hebben ervaren? Bekijk dan onderstaande reviews. Wij hebben al veel mensen mogen helpen aan een stralende glimlach. Mogen wij u binnenkort van dienst zijn?

Ramon Kuipers
Lees verder
Het feit dat tandarts Rene vd Bijl al een kleine 30 jaar mijn tandarts is, zegt voor mij genoeg. De praktijk is uitgegroeid en vormgegeven in de kwalitatieve en klantvriendelijke handelswijze zoals ik Rene al jaren ken. Bij deze praktijk is men in goede en betrouwbare handen voor gebitsverzorging.
Silvana C.
Lees verder
Ik ben met de hele familie al 5 jaar klant van deze tandartsenpraktijk. Het zijn allemaal lieve, deskundige en oplossingsgerichte medewerkers. Zelfs mijn kindje van 3 is blij om op de tandartsstoel te zitten en er zijn speciale tandartsen die werken met hele jonge kinderen. De tandartsen en de assistenten bieden je altijd de beste service. Ik ben tevreden met de praktijk, ze hebben ruime openingstijden, ook donderdagavond en op zaterdag soms.
Sharonna van Waveren
Lees verder
Sinds 6 jaar kom ik bij deze tandartspraktijk. Ik rijd er graag een stuk voor om. Met veel enthousiasme word ik altijd ontvangen en behandeld. Er wordt met me meegedacht en krijg de beste adviezen. Hele fijne, vlotte tandartsen, assistenten en medewerkers met een menselijke benadering die de tijd voor je nemen. Ik ga altijd heel tevreden weer naar huis!

Inschrijven

Bent u overtuigd en wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt? U bent van harte welkom bij Tandartspraktijk René in Amsterdam Osdorp. Uiteraard zijn ook uw gezinsleden welkom in onze praktijk.

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen.

Biologische Tandheelkunde Amsterdam Osdorp
Logo Tandartspraktijk René
Dutch NL English EN