Dutch English

MENU

Dutch NL English EN

Amalgaam verwijderen

In onze praktijk plaatsen we geen amalgaam- of zilvervullingen. Sterker nog, we zijn gespecialiseerd in het op een veilige manier verwijderen van amalgaam.

Amalgaam ("zilveren") vullingen vervangen of niet?

Wij zijn zeer ervaren in het verwijderen van amalgaam op de juiste en veilige manier en zijn hierin zelfs gespecialiseerd. Vele van onze patiënten hebben positieve veranderingen ervaren als resultaat van het laten verwijderen van hun amalgaamvullingen, zoals minder hoofdpijnen en migraine.

In onze praktijk plaatsen we geen amalgaam- of zilvervullingen. Sterker nog, we zijn gespecialiseerd in het op een veilige manier verwijderen van amalgaam.

Wat zijn amalgaamvullingen? Het zijn zilverkleurige vullingen, bestaande uit een mix van ongeveer 50% kwik, 22 – 32% zilver, 14% tin en soms 8% koper. Deze mix wordt amalgaam genoemd.

Amalgaam verwijderen

Wat is kwik?

Kwik is een metaal dat uit zilverkleurige vloeistof bestaat. Kwik verdampt al op kamertemperatuur en geeft dan een zéér giftige damp af. Kwik is in alle vormen giftig. Als er, in het verleden, een kwikthermometer in een ziekenhuis kapot ging, dan werd de hele afdeling afgesloten, totdat de ruimte behandeld was door een speciaal schoonmaakteam.

Waarom bestaande amalgaamvullingen vervangen?

Er zijn nog steeds mensen die zeggen dat amalgaam veilig is, maar tandarts René heeft jarenlang de veiligheid van amalgaam onderzocht en kwam tot de conclusie dat het niet veilig is. Amalgaamvullingen geven constant een hele kleine hoeveelheid kwikdamp af, maar iedere keer dat iemand bijvoorbeeld een hete drank drinkt, komen er veel grotere hoeveelheden kwikdamp vrij en deze damp kan door de persoon worden ingeademd.

Kwik is zeer giftig en kan een negatief effect hebben op het zenuwstelsel en andere organen. Het is één van de meest giftige zware metalen.

Inschrijven

Bent u overtuigd en wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt? U bent van harte welkom bij Tandartspraktijk René in Amsterdam Osdorp. Uiteraard zijn ook uw gezinsleden welkom in onze praktijk.

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen.

Logo Tandartspraktijk René
Dutch NL English EN