De vriendelijke tandarts voor het hele gezin

familie-rene-kai

In Tandartspraktijk René helpen we het hele gezin: volwassenen, tieners en kinderen.

Ons team van mondhygiënisten is speciaal opgeleid om kinderen te leren hun tanden te verzorgen.

Tandarts René geeft ook advies aan de ouders.

 

Het allereerste bezoek

Ik adviseer dat ouders hun kind al betrekkelijk vroeg naar de tandarts brengen. Zodat ze gewend raken aan het bezoek aan de tandarts. En het een positieve ervaring wordt. U kunt ze al brengen op 2 jarige leeftijd. De mondhygiëniste kan dan even snel kijken of alles in orde is.

Onze mondhygiënisten nemen alle tijd wanneer ze met kinderen werken. Zo leren de kinderen dat op jonge leeftijd. Ik adviseer ouders om tijd te maken om uw kinderen regelmatig te brengen en aandachtig naar het advies van de mondhygiëniste te luisteren. Een goede mondhygiëne voorkomt veel gaatjes, en pijn, en helpt uw kind zijn eigen gebit voor een lange tijd te behouden (dit geldt trouwens ook voor volwassenen!).

familie-samen-2 familie-samen-3

Kinderen hebben tegenwoordig meer problemen met hun tandvlees

Ik heb de laatsteover-ons-aicha jaren opgemerkt dat kinderen vaker een tandvleesontsteking hebben en vaker behandeld moeten worden om hun gebit te redden. Dit heeft veel te maken met een algemene verandering in eetgewoonten en tandenborstelgebruik. Ik zal dan aan dat uw kind uitleggen hoe tanden goed gepoetst worden, en dat u als ouder ook weet hoe dat moet. Soms vraagt de mondhygiëniste verscheidene malen per jaar om een afspraak met uw kind om dit voor elkaar te krijgen.

Ik adviseer u om uw kinderen geen frisdranken te geven. Die zijn enorm slecht voor zijn/haar tanden en zijn/haar algemene gezondheid. Voeding met suiker en zelfs veel vruchtensap zijn ook niet erg gezond.

Vraag uw mondhygiëniste om voedingsadvies. Ze kan een heel plan met u opstellen om de eetgewoonten van uw kind te verbeteren zodat zijn tandvlees en gebit gezonder worden.

Ik hoop dat dit helpt om de bezoekjes van uw kind aan de tandarts minder onprettig te maken.

René van der Bijl

 

De biologische tandarts voor uw kinderen –de behandelingen zijn natuurlijker en minder schadelijk

Als biologische tandartspraktijk doen we ons best om ouders en kinderen meer natuurlijke en minder schadelijke behandelingen en materialen te geven. We willen u helpen om uw kinderen gezond te houden, niet alleen qua gebit maar ook hun hele lichaam.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

We gebruiken verdovingsmiddelen die veel minder toxisch zijn en veel minder bijwerkingen bezitten dan de verdovingsmiddelen die in de meeste praktijken gebruikt worden. We gebruiken in onze praktijk géén Ultracaïne® of Articaïne; deze zijn giftig voor u en uw kinderen.

Wij gebruiken een behandeling die de behoefte aan antibiotica aanzienlijk kleiner maakt. We willen helpen om het immuunsysteem van uw kind intact te houden door niet onnodig antibiotica voor te schrijven.

familie-speelruimte

We gebruiken een behandeling met een natuurlijke fluoridevervanger, die ook minder toxisch is en fluoridevlekken op de tanden tegengaat.

Het meest moedigen we betere voedings- en eetgewoonten aan, die de gezondheid en het welzijn van uw kind gaan verbeteren, en de gezondheid van het gebit verbetert.

Voor meer informatie lees de pagina Wat is een biologische-tandarts.

Om een afspraak voor uw kind te maken, belt u met 020 – 610 2883 of u vult het registratieformulier in.