Cosmetische tandheelkunde

Happy laughing face of woman and large green leaf Fijn te kunnen lachen is belangrijk!

U kunt uw lach verbeteren!

Het is belangrijk om gezonde tanden te hebben, maar voor velen van ons is het ook belangrijk om er aantrekkelijk uit te zien en een mooie lach te hebben. Bij tandartspraktijk René kunnen we u helpen aan een mooiere gezonde lach.

De eenvoudigste manier om uw mooie lach te behouden is zelf goed voor uw gebit te zorgen. Uiteraard is het heel belangrijk om regelmatig voor controle bij de tandarts te komen. Door professionele gebitsreiniging van de mondhygiëniste zullen uw tanden er ook veel witter uit komen te zien.

Cosmetisch advies

De eerste stap voor een cosmetische procedure is uw gebit grondig te onderzoeken en dan samen met u de mogelijkheden voor een mooie lach te bespreken. Veel cosmetische procedures kunnen pijnloos gedaan worden, met minimaal slijpen; soms moet de tand alleen een beetje opgeruwd worden. – Dit is een betaalbare procedure, maar zal toch een enorm verschil maken voor uw lach.
cosmetisch-check

Geef uw lach een “face lift” met een composiet schildje

Een betaalbaar alternatief

Het toepassen van een schildje van composiet is een procedure die gebruikt kan worden om kleine, cosmetische verbeteringen bij de voortanden aan te brengen. Onze tandartsen gebruiken deze techniek om afgebroken tanden en afwijkingen in het gebit te repareren of om uw gebit witter te maken. Een soort “mini face lift” als uitstekend alternatief voor veel uitgebreidere cosmetische procedures.

Wat is een “schildje”?
Op uw eigen tand wordt een laagje materiaal aangebracht en dit wordt tot een mooi geheel gemaakt in de gewenste vorm van de tand of kies.
Er zijn verschillende soorten schildjes:
1) Van tandheelkundig vulmateriaal: mooi en betaalbaar
2) Van porcelein: duurder, maar duurzamer en heel erg mooi.

Praktisch iedere afwijking kan hiermee gecorrigeerd worden.

IMG-20140210-WA0000                  IMG-20140210-WA0001

Ontbrekende tanden en kiezen

Als er tanden of kiezen ontbreken op zichtbare plaatsen krijgt u natuurlijk een minder aantrekkelijke lach. Belangrijker nog, ontbrekende tanden of kiezen maken het moeilijker om te bijten en te kauwen – dit is heel erg belangrijk omdat het verteerproces in de mond begint – goed kauwen helpt uw eten te verteren en beschermt daardoor uw maag.

Onevenwichtigheid

Studies tonen aan dat door een ontbrekende tand of kies uw gebit uit balans kan raken. De tanden en kiezen komen niet meer op elkaar zoals ze dat met een compleet gebit zouden doen. Een incorrecte beet kan ongewenste condities veroorzaken, zoals scheve tanden en kiezen. Ook kunnen hierdoor problemen met het kaakgewricht ontstaan, wat ook bekend staat als: “TMJ”. Een dergelijke aandoening kan pijn veroorzaken welke uitstraalt naar het gezicht, hoofd, de nek en/ of de rug.

Oplossingen voor ontbrekende tanden en kiezen

Kronen

cosmetische-tandheelkunde-kroonEen tandheelkundige kroon is soort huls, maar dan in de vorm van een mooie tand of kies die over een kapotte of lelijke tand of kies geplaatst wordt om deze te herstellen en vaak ook mooier te maken.

De kronen die wij leveren worden meestal van porselein, zirkonium of biologisch verantwoord goud, met daarop gebakken porcelein,gemaakt. We gebruiken geen goedkope metalen zoals nikkel of palladium,omdat het bekend is dat deze bij veel mensen ongewenste lichamelijke reacties kunnen veroorzaken.

Bruggen

Bruggen worden gebruikt om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen door middel van één of meer kunsttanden en/of -kiezen. De bruggen die we leveren bestaan uit zirkonium, goud, porselein of een combinatie ervan. De tandarts bevestigt deze kunsttand of -kies aan de naburige tanden of kiezen. Kronen en bruggen worden in een zogeheten tandtechnisch laboratorium gemaakt. Wij werken met toplaboratoria. Daarom zit er altijd enige tijd (meestal één tot twee weken) tussen het prepareren ervan en het plaatsen. U krijgt uiteraard, indien nodig een tijdelijke vervanging, zodat u niet onverzorgd de deur uit gaat.