Biologische tandheelkunde

Het gebruiken van materialen, die een stuk gezonder zijn voor u en uw gezin.

Links:

De effecten, die het kwik in amalgaamvullingen heeft
De veilige manier om amalgaam te verwijderen
De veiligere verdoving
Fluoride
Aanvullende behandelingen
Milieuvriendelijkheid
Aanbevolen producten

Biologisch werkende tandarts: wat betekent dat?

flower1Het betekent, dat biologisch werkende tandartsen de mogelijkheid hebben om aanvullende behandelingen te doen, naast de normale standaardbehandelingen. Zij doen dit door te werken met aanvullende technieken, die verkregen zijn door extra nascholingen te volgen op die gebieden. Deze technieken zijn bedoeld om snellere genezing, minder napijn en minder complicaties te realiseren.
Een biologisch werkende tandarts gebruikt materialen en technieken, die veiliger en vriendelijker voor het lichaam zijn. Hij heeft meer zorg voor de persoon in zijn geheel. U zou het kunnen beschouwen als een natuurlijkere benadering, waarbij veel minder chemicaliën worden gebruikt en bij vele gevallen technieken of middelen worden gebruikt die veiliger en gezonder zijn.

Tandartspraktijk René is een biologisch georiënteerde praktijk

Wij houden ons bezig met de normale tandheelkunde, zoals vullingen, kronen en alles wat bij tandheelkunde hoort. Maar wij gebruiken veiligere materialen en doen veiligere behandelingen, waar het gehele lichaam van kan profiteren. Bepaalde tandheelkundige behandelingen, die door velen als gewoon worden beschouwd, kunnen eigenlijk schade aanrichten aan de gezondheid van een mens, zoals het maken van amalgaamvullingen, die veel kwik bevatten. Helaas zijn ook de meest gebruikte verdovingsvloeistoffen gevaarlijk voor de gezondheid, evenals fluoride.

Bovendien gebruiken wij bepaalde aanvullende behandelingen en methoden, die niet alleen gezonder zijn voor het lichaam, maar ook de genezing bespoedigen en napijn verminderen.
Wilt u meer weten? Lees dan het onderstaande.

Wij gebruiken geen amalgaam (“zilver”) vullingen

dreamstime_mercury_22483033De zogenaamde “zilvervullingen” bevatten een aanzienlijke hoeveelheid kwik (48-52%). Kwik is één van de giftigste elementen en is extreem gevaarlijk voor de gezondheid. Het is bewezen dat deze vullingen continu kwikdamp blijven afgeven. Bij het poetsen ervan of het nuttigen van warm voedsel wordt de hoeveelheid van deze kwikdamp nog eens flink verhoogd. U kunt op deze website op de pagina “amalgaam” een video-demonstratie zien (in het Engels weliswaar) met de naam “smoking tooth”.

Al onze vullingen worden alleen van composiet of van porselein gemaakt. Deze zijn wit en hierdoor veel aantrekkelijker, maar ze zijn ook veiliger. En heden ten dage kan een witte vulling die op de juiste manier gemaakt is erg lang meegaan. Wij hebben besloten om alleen composietmaterialen te gebruiken die de hoogste kwaliteit hebben, de laagste hoeveelheid gifstoffen bevatten en waar mensen zelden tot nooit allergisch voor zijn.

Veilige verwijdering van kwikhoudende amalgaamvullingen

Wij zijn zeer ervaren in het verwijderen van amalgaan op de juiste en veilige manier en zijn hierin zelfs gespecialiseerd.
Vele van onze patiënten hebben positieve veranderingen ervaren als resultaat van het laten verwijderen van hun amalgaamvullingen, zoals minder hoofdpijnen en migraine.
U kunt hierover meer lezen op onze amalgaam verwijder pagina.

Veilige verdovingen

We hebben ervoor gekozen om veiliger anesthetica te gebruiken. We zijn bezorgd over het groeiende aantal meldingen over bijwerkingen van anesthetica gebruikt door de meeste tandartsen. Daarom hebben we ervoor gekozen minder giftige anesthetica te gebruiken die uw systeem snel verlaten (u kunt de tandarts vragen of ons een e-mail sturen als u wilt weten welke anesthesica wij gebruiken). Maak u geen zorgen; deze werken perfect om ervoor te zorgen dat u geen pijn ervaart, het betekent alleen dat er soms een paar minuten moet wachten voordat het effectief wordt.

Voor meer gedetailleerde informatie over tandheelkundige anesthetica en in het bijzonder de bijwerkingen van sommige tandheelkundige anesthetica, ga naar deze website: http://bosscherstichting.org/en/home.html (in het Engels)

Fluoride- Gezond of Giftig?

Wij gebruiken in onze biologisch praktijk geen fluoride. Er is een grote hoeveelheid wetenschappelijke gegevens, dat aantoont dat fluoride een giftige substantie is die zich in het lichaam opstapelt. Wist u dat in de Verenigde Staten van Amerika elke fluoride tandpasta de volgende waarschuwing op zowel de doos als de tube moet hebben:

“WARNING: Keep out of reach of children under 6 years of age. If you accidentally swallow more than used for brushing, seek PROFESSIONAL HELP or contact a POISON CONTROL center immediately.”

Vertaald: “WAARSCHUWING: buiten bereik van kinderen onder de zes jaar houden. Indien u per ongeluk meer pasta inslikt dan normaal is voor een poetsbeurt, zoek dan direct PROFESSIONELE HULP (van een arts) of het POISON CONTROL center” (een instantie, waar vergiftigingen worden behandeld).

Daarom hebben wij besloten om geen chemisch fluoride te gebruiken. Wij vinden namelijk dat de voordelen ervan niet opwegen tegen de risico’s. We zijn van mening, dat goede preventie, goede mondreiniging en goed voedsel, met bovendien regelmatige controles, de beste manier zijn om ervoor te zorgen, dat een kind niet te veel gaatjes zal krijgen.
Indien u geïnteresseerd bent in dit onderwerp kunt u de video over het onderwerp fluoride bekijken.


Aanvullende behandelingen

rene-supplementWij gebruiken uitvoerig geteste behandelingen, die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde zaken sneller genezen, minder napijn veroorzaken en de noodzaak voor het nemen van antibiotica en pijnstillers verminderen, of vaak zelfs teniet doen.

Tandarts van der Bijl heeft verscheidene producten en technieken tot zijn beschikking om de patiënt op de best mogelijke manier te helpen. Zijn doel is om uw mond zo effectief mogelijk te behandelen, zonder onnodige schade aan uw mond, uw lichaam of uw gezondheid toe te brengen. Het is tegenwoordig alom bekend, dat antibiotica, indien te veelvuldig gebruikt, een enorm aantal gezondheidsproblemen met zich mee kunnen brengen, dus vermijden wij, indien mogelijk, het gebruik daarvan.

Tijdens zijn werkzaamheid als tandarts gedurende meer dan 30 jaar, heeft tandarts van der Bijl uitstekende resultaten gezien van deze behandelingen en producten.

Wij gebruiken alternatieve producten die geen bijwerkingen hebben, zoals Calendula, colloïdaal zilver en een groot aantal andere producten.
Bij een extractie wordt de tandkas zorgvuldig gereinigd, door middel van een speciale techniek, om niet alleen lokale problemen maar ook problemen op andere plaatsen in uw lichaam te voorkomen.

Wij gebruiken homeopathische medicijnen die specifiek op tandheelkundige problemen gericht zijn. Deze verminderen zwelling en andere problemen die in de reguliere tandheelkunde gewoon zijn. Deze medicijnen hebben absoluut geen bijwerkingen en zijn totaal niet giftig.

Ook gebruiken wij een High Tech softlaser die helpt bij de genezing. Deze moet niet verward worden met een zogenaamde harde laser. Die veroorzaakt namelijk hitte, terwijl de softlaser een zogenaamde “koude laser” is. De softlaser stuurt stralen uit van een heel wat lagere energie, waardoor hij helpt om de bloedvaten wijder te maken. Hierdoor kan er snel meer zuurstof naar de aangedane plaats worden gebracht, waardoor eventueel aangedane cellen zich sneller zullen herstellen. De softlaser helpt om ontsteking te verminderen en om wonden sneller te genezen. Dit alles zonder enige bijwerkingen.

softlaser

Tandarts Inna Popova laat aan een patiënt zien hoe de softlaser werkt.

Milieuvriendelijkheid

Doordat we minder chemicaliën en medicijnen gebruiken, dragen we niet bij aan de vervuiling van onze waterleiding en het milieu met deze stoffen.

Een ander belangrijk punt is, en dit wordt ook erkend door Verenigde Naties in hun Milieuprogramma, dat kwik verdampt en dan in het milieu terechtkomt wanneer een overleden persoon met amalgaamvullingen in de mond wordt gecremeerd. Kwik dat in het milieu terecht komt, kan niet worden herwonnen en komt uiteindelijk in ons voedsel terecht. Door het amalgaam te verwijderen en door het niet gebruiken van amalgaam, wordt dit milieugevaar grotendeels voorkomen. Amalgaam dat in onze praktijk wordt verwijderd, wordt veilig uitgefilterd en zorgvuldig verzameld in speciaal door overheidsinstanties goedgekeurde containers en uiteindelijk door een gerenommeerd milieubedrijf veilig verwerkt.
Ook gebruiken wij parfumvrije producten en milieuvriendelijke producten bij het schoonhouden van onze praktijk.

Producten die wij gebruiken en aanbevelen

Groepsbeeld MondverzorgingEén van de snelste manieren waarop een stof in ons lichaam terecht kan komen is via de mondbodem. Daarom bevelen wij tandpasta’s aan die natuurlijke ingrediënten bevatten, waar geen fluoride inzit en waar ook geen schuimopwekkende middelen inzitten zoals Natrium Lauryl Sulfaat.

De meeste tandpasta’s bevatten chemische zoetstoffen en schuimopwekkende middelen, die giftig zijn. Wij bevelen dan liever pasta’s aan die een stuk veiliger voor u en uw kind zijn, zoals de pasta’s van Weleda™ die vanwege deze eigenschappen ook in onze praktijk te koop zijn.

Mondspoelmiddelen kunnen ook onveilige chemicaliën bevatten, maar er bestaan natuurlijke alternatieven en soms simpele huis-, tuin- en keukenmiddelen.

Verschillende voedingssupplementen kunnen het lichaam helpen om infecties te bestrijden, maar ook de conditie van uw tandvlees verbeteren. En er zijn er zelfs die de tanden en kiezen helpen te versterken.

U kunt aan uw tandarts vragen, welk(e) supplement(en) hij/zij aanbeveelt.